/* JS para menú plegable móvil Divi */

10 Hores

Curs online de manipulador d’aliments lactis

formació Online de 10h

Objectius del curs de manipulador de lactis:

  • Conèixer bones pràctiques de manipulació en sector lactis.
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de lactis.
  • Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries.
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies.
  • Conèixer els riscos associats a la fabricació i distribució de lactis.
  • Conèixer les mesures preventives en fabricació i distribució de lactis

A qui va dirigit?

  • Treballadors de la indústria alimentària del sector lacti.
  • Comandaments intermedis en empreses làcties.

Certificat de manipulació d’aliments

  • Amb aquest curs pots obtenir el carnet de manipulador d’aliments.

Programa del curs de manipulador en el sector lacti:

Qualitat alimentària:

  • Definició d’aliments.
  • Classificació dels aliments.
  • Criteris de qualitat dels aliments.

Alteracions dels aliments:

  • Deterioració dels aliments d’origen animal i d’origen vegetal.

Manipulació higiènica dels aliments:

  • Cadena alimentària: origen, transformació, tractaments i traçabilitat dels aliments.
  • El paper del manipulador d’aliments.
  • Manipulació dels aliments específics del curs.
  • Maquinària, eines i utillatge, neteja i desinfecció.
  • Distribució de les instal·lacions, il·luminació, ventilació.
  • Eliminació d’escombraries i residus.

Higiene personal:

  • Neteja i hàbits higiènics.
  • Estat de salut i prevenció de malalties transmissibles.

Informació de productes alimentaris:

  • Etiquetatge: Identificació i composició.
  • Caducitat.

Higiene alimentaria:

  • Microorganismes en els aliments
  • Contaminacions
  • Infeccions i intoxicacions alimentàries
  • Conservació dels aliments

Característiques específiques dels aliments i productes alimentosos.

 

Pla d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.

Guia de pràctiques correctes d’higiene:

  • Fase de recepció de matèries primeres. Control de proveïdors.
  • Fase de conservació i emmagatzematge.
  • Fase de preparació, elaboració i cuinat.
  • Fase de reescalfament i utilització de productes cuinats.
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso

    ¿Necesitas ayuda?