
10 Hores
Curs online de manipulador d’aliments lactis
formació Online de 10h
Objectius del curs de manipulador de lactis:
- Conèixer bones pràctiques de manipulació en sector lactis.
- Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de lactis.
- Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries.
- Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies.
- Conèixer els riscos associats a la fabricació i distribució de lactis.
- Conèixer les mesures preventives en fabricació i distribució de lactis
A qui va dirigit?
- Treballadors de la indústria alimentària del sector lacti.
- Comandaments intermedis en empreses làcties.
Certificat de manipulació d’aliments
- Amb aquest curs pots obtenir el carnet de manipulador d’aliments.
Programa del curs de manipulador en el sector lacti:
Qualitat alimentària:
- Definició d’aliments.
- Classificació dels aliments.
- Criteris de qualitat dels aliments.
Alteracions dels aliments:
- Deterioració dels aliments d’origen animal i d’origen vegetal.
Manipulació higiènica dels aliments:
- Cadena alimentària: origen, transformació, tractaments i traçabilitat dels aliments.
- El paper del manipulador d’aliments.
- Manipulació dels aliments específics del curs.
- Maquinària, eines i utillatge, neteja i desinfecció.
- Distribució de les instal·lacions, il·luminació, ventilació.
- Eliminació d’escombraries i residus.
Higiene personal:
- Neteja i hàbits higiènics.
- Estat de salut i prevenció de malalties transmissibles.
Informació de productes alimentaris:
- Etiquetatge: Identificació i composició.
- Caducitat.
Higiene alimentaria:
- Microorganismes en els aliments
- Contaminacions
- Infeccions i intoxicacions alimentàries
- Conservació dels aliments
Característiques específiques dels aliments i productes alimentosos.
Pla d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.
Guia de pràctiques correctes d’higiene:
- Fase de recepció de matèries primeres. Control de proveïdors.
- Fase de conservació i emmagatzematge.
- Fase de preparació, elaboració i cuinat.
-
Fase de reescalfament i utilització de productes cuinats.
