Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

25 Hores
Curs online de manipulador d’aliments d’alto risc
formació Online de 25h
Objectius del curs de manipulació d’aliments d’alt risc
- Conèixer bones pràctiques de manipulació en cuines.
- Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres.
- Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries.
- Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor.
- Conèixer els riscos associats a l’elaboració i de plats.
- Conèixer les mesures preventives en elaboració i preparació d’aliments
A qui va dirigit?
- Treballadors de restaurants, hotels i sector de restauració.
- Comandaments intermedis en restaurants i hotels.
- Treballadors de la indústria alimentària.
Certificat de manipulació d’aliments
- Amb aquest curs pots obtenir el carnet de manipulador d’aliments.
Programa del curs de manipulació de productes alimentaris d’alt risc:
Conceptualització de la manipulació d’aliments:
- Introducció.
- Riscos per a la salut derivats del consum d’aliments per manipulació incorrecta.
- Alteració i contaminació.
- Factors que contribueixen al creixement bacterià.
- Fonts de contaminació dels aliments.
- Etiquetatge dels aliments: Interpretació.
- Legislació aplicable sobre etiquetatge i manipulació d’aliments.
- Resum.
Àrees d’higiene personal:
- Introducció.
- Asèpsia.
- Indumentària de treball.
- Actituds i hàbits del manipulador. Fumar, menjar i mastegar xiclet.
- Salut del manipulador.
- Resum.
L’autocontrol en l’empresa: Sistema d’anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC):
- Introducció.
- Introducción a l’APPCC.
- Prerequisits.
- Neteja i desinfecció: Instal·lacions, maquinària, equips i utillatge.
- Conseqüències derivades de l’APPCC per als manipuladors d’aliments.
- Control vectorial: Desinfecció, desinsectació i desratització (DDD).
- Gestió higiènica de residus alimentaris.
- Compliment de les instruccions de treball en els procediments operatius de l’empresa (Guia de pràctiques correctes d’higiene de l’empresa).
- Resum.
Legislació aplicable al manipulador d’aliments.
