
10 Hores
Curs online de manipulador d’aliments en activitats auxiliars de la indústria alimentària
formació Online de 10h
Objectius del curs de manipuladors d’aliments en la indústria alimentària auxiliar:
- Conèixer bones pràctiques de manipulació en sector indústria.
- Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge als magatzems.
- Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries.
- Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies.
- Conèixer els riscos associats a distribució i fabricació.
- Conèixer les mesures preventives en distribució en indústria auxiliar.
A qui va dirigit?
A qualsevol professional de la indústria alimentària que es dediqui a la fabricació, comercialització o distribució d’aliments al consumidor final, així com a les persones amb patologies relacionades amb al·lèrgies, intoleràncies, intoxicacions, aversions, al gluten i làtex inclosos.
Certificat de manipulació d’aliments
- Amb aquest curs pots aconseguir el carnet de manipulador d’aliments.
Programa del curs de manipulació d’aliments en industria auxiliar:
Qualitat alimentària:
- Definició d’aliments.
- Classificació dels aliments.
- Criteris de qualitat dels aliments.
Alteracions dels aliments:
- Deterioració dels aliments d’origen animal i d’origen vegetal.
Manipulació higiènica dels aliments:
- Cadena alimentària: origen, transformació, tractaments i traçabilitat dels aliments.
- El paper del manipulador d’aliments.
- Manipulació dels aliments específics del curs.
- Maquinària, eines i utillatge, neteja i desinfecció.
- Distribució de les instal·lacions, il·luminació, ventilació.
- Eliminació d’escombraries i residus.
Higiene personal:
- Neteja i hàbits higiènics.
- Estat de salut i prevenció de malalties transmissibles.
Informació de productes alimentosos:
- Etiquetatge: Identificació i composició.
- Caducitat.
Higiene alimentària:
- Microorganismes en els aliments
- Contaminacions
- Infeccions i intoxicacions alimentàries
- Conservació dels aliments
Característiques específiques dels aliments i productes alimentosos.
Pla d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.
Guia de Pràctiques correctes d’higiene:
- Fase de recepció de matèries primeres. Control de proveïdors.
- Fase de conservació i emmagatzematge.
- Fase de preparació, elaboració i cuinat.
-
Fase de reescalfament i utilització de productes cuinats.

M’apunto al curs
Objectius de la formació:
- Conèixer aliments segurs.
- Saber manipular correctament els aliments.
- Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries en alimentació.
- Aprendre a elaborar ofertes gastronòmiques i dietes relacionades amb al·lèrgies i intoleràncies.
- Conèixer les principals normatives per als comerços o operadors alimentaris.
- Dominar la comunicació amb els clients i la gestió d’al·lèrgens.
Per a què et capacita?
Per a vetllar per una adequada qualitat i seguretat alimentària, evitant els ingredients o substàncies potencialment perilloses i conèixer els protocols d’actuació davant qualsevol reacció al·lèrgica o intolerància.
Programa del curs de manipulador aliments en indústria auxiliar:
Qualitat alimentària:
- Definició d’aliments.
- Classificació dels aliments.
- Criteris de qualitat dels aliments.
Alteracions dels aliments:
- Deterioració dels aliments d’origen animal i d’origen vegetal.
Manipulació higiènica dels aliments:
- Cadena alimentària: origen, transformació, tractaments i traçabilitat dels aliments.
- El paper del manipulador d’aliments.
- Manipulació dels aliments específics del curs.
- Maquinària, eines i utillatge, neteja i desinfecció.
- Distribució de les instal·lacions, il·luminació, ventilació.
- Eliminació d’escombraries i residus.
Higiene personal:
- Neteja i hàbits higiènics.
- Estat de salut i prevenció de malalties transmissibles.
Informació de productes alimentaris:
- Etiquetatge: Identificació i composició.
- Caducitat.
Higiene alimentària:
- Microorganismes en els aliments
- Contaminacions
- Infeccions i intoxicacions alimentàries
- Conservació dels aliments
Característiques específiques dels aliments i productes alimentaris
Pla d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.
Guia de pràctiques correctes d’higiene:
- Fase de recepció de matèries primeres. Control de proveïdors.
- Fase de conservació i emmagatzematge.
- Fase de preparació, elaboració i cuinat.
-
Fase de reescalfament i utilització de productes cuinats.
