Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

60 Hores

Curs APPCC i higiene alimentària

 

FORMACIÓ Online de 60h

Objectius del curs en APPCC i bones pràctiques d’higiene alimentària:

  • Adquirir coneixements sobre el sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) per a contribuir a la seva implantació, control i seguiment.
  • Conèixer les bases, etapes, avantatges i problemes, àmbit d’implantació i límits, seguiment i vigilància del sistema APPCC.
  • Establir un disseny que garanteixi la implantació i seguiment del sistema APPCC.
  • Adquirir coneixements sobre el sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) sobre la base de les necessitats o principis a cobrir.
  • Conèixer la normativa específica vinculada a la implantació i seguiment del sistema APPCC.

 

A qui va dirigit?

 

  • Treballadors de la indústria alimentària.
  • Comandaments intermedis de la indústria alimentària.

 

Quin certificat aconsegueixo?

 

  • Certificat de formació en APPCC.

Programa del curs en el sistema APPCC:

Generalitats del sistema anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC):

  • Introducció.
  • Introducció al sistema APPCC i glossari de termes relacionats.
  • Sistema tradicional de control dels aliments.
  • Conceptes de l’APPCC en la indústria alimentària.
  • Objectius del sistema d’autocontrol.
  • Característiques generals de l’APPCC
  • Avantatges de l’aplicació del pla. 
  • Problemes en l’aplicació del sistema APPCC.
  • Àmbit d’aplicació i requisits per a la seva implantació.
  • Etapes i evolució de l’aplicació. 
  • Anàlisi de riscos, identificació i valoració d’aquests. Accions correctores i/o preventives.
  • Límits, seguiment i vigilància del pla APPCC. Verificació i validació de registres i documentació del sistema.
  • Consideracions prèvies a la implantació de l’APPCC.
  • Legislació. Reglament 852/2004, entre altres.
  • Paper de l’Administració en aquests sistemes.
  • APPCC i sistemes de Gestió de la Qualitat.
  • Resum.

Aplicació del sistema APPCC:

  • Introducció.
  • El APPCC en les matèries primeres i ingredients, productes en curs de fabricació o productes acabats.
  • El sistema aplicat al procés de producció.
  • El pla en el personal.
  • L’APPCC en les instal·lacions, locals i equips.
  • El sistema en el transport.
  • L’APPCC en el procés de neteja i desinfecció.
  • El pla en la lluita contra insectes i rosegadors..
  • L’APPCC en el tractament de residus i desaprofitaments i aigües residuals.
  • Resum.

Directrius generals del sistema APPCC:

  • Introducció.
  • Directrius.
  • Pla APPCC.
  • Resum.

Mòdul específic sectorial:

  • Introducció.
  • Normativa i continguts específics del sector en el qual s’imparteix aquesta especialitat.
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso

    ¿Necesitas ayuda?
    /* JS para menú plegable móvil Divi */