
50 Hores
Curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris en restauració
Curs Online de 50h
Informació del curs d’al·lèrgens en aliments:
- Conèixer bones pràctiques de manipulació a cuines.
- Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres.
- Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor.
- Conèixer els riscos associats a l’elaboració i dels plats.
- Conèixer les mesures preventives en l’elaboració i la preparació d’aliments.
- Aprendre la forma de comunicar-ho als clients o consumidors finals.
A qui va dirigit?
- Treballadors de restaurants, hotels i sector de la restauració.
- Comandaments intermedis en restaurants i hotels.
Quin certificat obtinc?
- Certificat de formació en al·lèrgens.
Programa del curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris:
Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments:
- L’al·lèrgia als aliments
- Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
- L’al·lèrgia al làtex.
- Reaccions adverses no immunològiques als aliments
- La malaltia celíaca
Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:
- Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
- Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
- Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
- Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
- Principals aliments causants d’al·lèrgies.
- Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
- Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
- L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
- Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
- Aliments per a celíacs.
- Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.
Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:
- Aspectes bàsics de nutrició.
- Per què restauradors?
- La roda dels aliments.
- Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
- La dieta sense gluten.
- Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries..
- Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.
La comunicació amb el client i la gestió d’al·lèrgens en establiments de restauració:
- Principals novetats de la reglamentació vigent.
- Els requisits per a la restauració.
- Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
- Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
- Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
- Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
- Com informar els consumidors dels al·lergògens presents en el producte?
-
Com conèixer i identificar els al·lergògens potencials?
