Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

50 Hores

Curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris en restauració

Curs Online de 50h

Informació del curs d’al·lèrgens en aliments:

  • Conèixer bones pràctiques de manipulació a cuines.
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres. 
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor. 
  • Conèixer els riscos associats a l’elaboració i dels plats. 
  • Conèixer les mesures preventives en l’elaboració i la preparació d’aliments. 
  • Aprendre la forma de comunicar-ho als clients o consumidors finals. 

A qui va dirigit?

  • Treballadors de restaurants, hotels i sector de la restauració.
  • Comandaments intermedis en restaurants i hotels.

Quin certificat obtinc?

  • Certificat de formació en al·lèrgens. 

Programa del curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris:

Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments:

  • L’al·lèrgia als aliments
  • Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
  • L’al·lèrgia al làtex.
  • Reaccions adverses no immunològiques als aliments
  • La malaltia celíaca

Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:

  • Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
  • Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
  • Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
  • Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
  • Principals aliments causants d’al·lèrgies.
  • Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
  • Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
  • L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
  • Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
  • Aliments per a celíacs.
  • Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.

Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:

  • Aspectes bàsics de nutrició.
  • Per què restauradors?
  • La roda dels aliments.
  • Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
  • La dieta sense gluten.
  • Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries..
  • Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.

La comunicació amb el client i la gestió d’al·lèrgens en establiments de restauració:

  • Principals novetats de la reglamentació vigent.
  • Els requisits per a la restauració.
  • Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
  • Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
  • Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
  • Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
  • Com informar els consumidors dels al·lergògens presents en el producte?
  • Com conèixer i identificar els al·lergògens potencials?
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    25 Hores

    Curs d’al·lèrgens i intoleràncies alimentàries

    formació Online de 25h

    Objectius del curs d’al·lèrgens alimentaris:

    • Conèixer aliments segurs que poden substituir als al·lèrgens.
    • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge en els aliments.
    • Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries en alimentació amb al·lèrgens.
    • Aprendre a elaborar ofertes gastronòmiques i dietes relacionades amb al·lèrgies i intoleràncies.
    • Conèixer les principals normatives per als comerços o operadors alimentaris.
    • Dominar la comunicació amb els clients i la gestió d’al·lèrgens.

    A qui va dirigit?

    • Comandaments intermedis dins de la cadena alimentària.
    • Responsables de qualitat.
    • Treballadors de la indústria alimentària.
    • Treballadors de restauració.

    Per a què et capacita?

    • Per a obtenir el certificat de formació en al·lèrgens. 

    Programa del curs d’al·lèrgens i intoleràncies en aliments:

    Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments

    L’al·lèrgia als aliments.
    Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
    L’al·lèrgia al làtex.
    Reaccions adverses no immunològiques als aliments.
    La malaltia celíaca.

    Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

    Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
    Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
    Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
    Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
    Principals aliments causants d’al·lèrgies.
    Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
    Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
    L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
    Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
    Aliments per a celíacs.
    Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.

    Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

    Aspectes bàsics de nutrició.
    Per quins restauradors?
    La roda dels aliments.
    Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
    La dieta sense gluten.
    Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
    Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.

    La comunicació amb el client i la gestió d’al·lergògens en establiments de restauració

    Principals novetats de la reglamentació vigent.
    Els requisits per a la restauració.
    Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
    Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
    Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
    Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
    Com informar els consumidors dels al·lèrgens presents en el producte?

    Com conèixer i identificar els al·lèrgens potencials?
     
    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    M’apunto al curs

      Elige el curso

      ¿Necesitas ayuda?
      /* JS para menú plegable móvil Divi */