Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

50 Hores

Curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris en restauració

Curs Online de 50h

Informació del curs d’al·lèrgens en aliments:

  • Conèixer bones pràctiques de manipulació a cuines.
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres. 
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor. 
  • Conèixer els riscos associats a l’elaboració i dels plats. 
  • Conèixer les mesures preventives en l’elaboració i la preparació d’aliments. 
  • Aprendre la forma de comunicar-ho als clients o consumidors finals. 

A qui va dirigit?

  • Treballadors de restaurants, hotels i sector de la restauració.
  • Comandaments intermedis en restaurants i hotels.

Quin certificat obtinc?

  • Certificat de formació en al·lèrgens. 

Programa del curs de gestió d’al·lèrgens alimentaris:

Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments:

  • L’al·lèrgia als aliments
  • Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
  • L’al·lèrgia al làtex.
  • Reaccions adverses no immunològiques als aliments
  • La malaltia celíaca

Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:

  • Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
  • Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
  • Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
  • Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
  • Principals aliments causants d’al·lèrgies.
  • Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
  • Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
  • L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
  • Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
  • Aliments per a celíacs.
  • Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.

Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries:

  • Aspectes bàsics de nutrició.
  • Per què restauradors?
  • La roda dels aliments.
  • Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
  • La dieta sense gluten.
  • Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries..
  • Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.

La comunicació amb el client i la gestió d’al·lèrgens en establiments de restauració:

  • Principals novetats de la reglamentació vigent.
  • Els requisits per a la restauració.
  • Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
  • Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
  • Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
  • Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
  • Com informar els consumidors dels al·lergògens presents en el producte?
  • Com conèixer i identificar els al·lergògens potencials?
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso


    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    25 Hores

    Curs d’al·lèrgens i intoleràncies alimentàries

    formació Online de 25h

    Objectius del curs d’al·lèrgens alimentaris:

    • Conèixer aliments segurs que poden substituir als al·lèrgens.
    • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge en els aliments.
    • Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries en alimentació amb al·lèrgens.
    • Aprendre a elaborar ofertes gastronòmiques i dietes relacionades amb al·lèrgies i intoleràncies.
    • Conèixer les principals normatives per als comerços o operadors alimentaris.
    • Dominar la comunicació amb els clients i la gestió d’al·lèrgens.

    A qui va dirigit?

    • Comandaments intermedis dins de la cadena alimentària.
    • Responsables de qualitat.
    • Treballadors de la indústria alimentària.
    • Treballadors de restauració.

    Per a què et capacita?

    • Per a obtenir el certificat de formació en al·lèrgens. 

    Programa del curs d’al·lèrgens i intoleràncies en aliments:

    Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments

    L’al·lèrgia als aliments.
    Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
    L’al·lèrgia al làtex.
    Reaccions adverses no immunològiques als aliments.
    La malaltia celíaca.

    Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

    Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
    Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
    Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
    Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
    Principals aliments causants d’al·lèrgies.
    Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
    Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
    L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
    Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
    Aliments per a celíacs.
    Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.

    Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

    Aspectes bàsics de nutrició.
    Per quins restauradors?
    La roda dels aliments.
    Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
    La dieta sense gluten.
    Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
    Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.

    La comunicació amb el client i la gestió d’al·lergògens en establiments de restauració

    Principals novetats de la reglamentació vigent.
    Els requisits per a la restauració.
    Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
    Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
    Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
    Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
    Com informar els consumidors dels al·lèrgens presents en el producte?

    Com conèixer i identificar els al·lèrgens potencials?
     
    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    M’apunto al curs

      Elige el curso


      ¿Necesitas ayuda?