
25 Hores
Curs d’al·lèrgens i intoleràncies alimentàries
formació Online de 25h
Objectius del curs d’al·lèrgens alimentaris:
- Conèixer aliments segurs que poden substituir als al·lèrgens.
- Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge en els aliments.
- Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries en alimentació amb al·lèrgens.
- Aprendre a elaborar ofertes gastronòmiques i dietes relacionades amb al·lèrgies i intoleràncies.
- Conèixer les principals normatives per als comerços o operadors alimentaris.
- Dominar la comunicació amb els clients i la gestió d’al·lèrgens.
A qui va dirigit?
- Comandaments intermedis dins de la cadena alimentària.
- Responsables de qualitat.
- Treballadors de la indústria alimentària.
- Treballadors de restauració.
Per a què et capacita?
- Per a obtenir el certificat de formació en al·lèrgens.
Programa del curs d’al·lèrgens i intoleràncies en aliments:
Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments
L’al·lèrgia als aliments.
Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
L’al·lèrgia al làtex.
Reaccions adverses no immunològiques als aliments.
La malaltia celíaca.
Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
Principals aliments causants d’al·lèrgies.
Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
Aliments per a celíacs.
Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.
Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Aspectes bàsics de nutrició.
Per quins restauradors?
La roda dels aliments.
Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
La dieta sense gluten.
Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.
La comunicació amb el client i la gestió d’al·lergògens en establiments de restauració
Principals novetats de la reglamentació vigent.
Els requisits per a la restauració.
Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
Com informar els consumidors dels al·lèrgens presents en el producte?
