/* JS para menú plegable móvil Divi */

25 Hores

Curs d’al·lèrgens i intoleràncies alimentàries

formació Online de 25h

Objectius del curs d’al·lèrgens alimentaris:

  • Conèixer aliments segurs que poden substituir als al·lèrgens.
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge en els aliments.
  • Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries en alimentació amb al·lèrgens.
  • Aprendre a elaborar ofertes gastronòmiques i dietes relacionades amb al·lèrgies i intoleràncies.
  • Conèixer les principals normatives per als comerços o operadors alimentaris.
  • Dominar la comunicació amb els clients i la gestió d’al·lèrgens.

A qui va dirigit?

  • Comandaments intermedis dins de la cadena alimentària.
  • Responsables de qualitat.
  • Treballadors de la indústria alimentària.
  • Treballadors de restauració.

Per a què et capacita?

  • Per a obtenir el certificat de formació en al·lèrgens. 

Programa del curs d’al·lèrgens i intoleràncies en aliments:

Característiques de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments

L’al·lèrgia als aliments.
Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament/prevenció.
L’al·lèrgia al làtex.
Reaccions adverses no immunològiques als aliments.
La malaltia celíaca.

Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada.
Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs.
Llistat d’aliments aptes per a celíacs.
Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
Principals aliments causants d’al·lèrgies.
Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments.
Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten.
L’ús del làtex en la manipulació d’aliments.
Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex.
Aliments per a celíacs.
Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments.

Elaboració d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Aspectes bàsics de nutrició.
Per quins restauradors?
La roda dels aliments.
Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària.
La dieta sense gluten.
Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.

La comunicació amb el client i la gestió d’al·lergògens en establiments de restauració

Principals novetats de la reglamentació vigent.
Els requisits per a la restauració.
Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors?
Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.
Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
Com informar els consumidors dels al·lèrgens presents en el producte?

Com conèixer i identificar els al·lèrgens potencials?
 
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso

    ¿Necesitas ayuda?