
60 Hores
Curs APPCC i higiene alimentària
FORMACIÓ Online de 60h
Objectius del curs en APPCC i bones pràctiques d’higiene alimentària:
- Adquirir coneixements sobre el sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) per a contribuir a la seva implantació, control i seguiment.
- Conèixer les bases, etapes, avantatges i problemes, àmbit d’implantació i límits, seguiment i vigilància del sistema APPCC.
- Establir un disseny que garanteixi la implantació i seguiment del sistema APPCC.
- Adquirir coneixements sobre el sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) sobre la base de les necessitats o principis a cobrir.
- Conèixer la normativa específica vinculada a la implantació i seguiment del sistema APPCC.
A qui va dirigit?
- Treballadors de la indústria alimentària.
- Comandaments intermedis de la indústria alimentària.
Quin certificat aconsegueixo?
- Certificat de formació en APPCC.
Programa del curs en el sistema APPCC:
Generalitats del sistema anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC):
- Introducció.
- Introducció al sistema APPCC i glossari de termes relacionats.
- Sistema tradicional de control dels aliments.
- Conceptes de l’APPCC en la indústria alimentària.
- Objectius del sistema d’autocontrol.
- Característiques generals de l’APPCC
- Avantatges de l’aplicació del pla.
- Problemes en l’aplicació del sistema APPCC.
- Àmbit d’aplicació i requisits per a la seva implantació.
- Etapes i evolució de l’aplicació.
- Anàlisi de riscos, identificació i valoració d’aquests. Accions correctores i/o preventives.
- Límits, seguiment i vigilància del pla APPCC. Verificació i validació de registres i documentació del sistema.
- Consideracions prèvies a la implantació de l’APPCC.
- Legislació. Reglament 852/2004, entre altres.
- Paper de l’Administració en aquests sistemes.
- APPCC i sistemes de Gestió de la Qualitat.
- Resum.
Aplicació del sistema APPCC:
- Introducció.
- El APPCC en les matèries primeres i ingredients, productes en curs de fabricació o productes acabats.
- El sistema aplicat al procés de producció.
- El pla en el personal.
- L’APPCC en les instal·lacions, locals i equips.
- El sistema en el transport.
- L’APPCC en el procés de neteja i desinfecció.
- El pla en la lluita contra insectes i rosegadors..
- L’APPCC en el tractament de residus i desaprofitaments i aigües residuals.
- Resum.
Directrius generals del sistema APPCC:
- Introducció.
- Directrius.
- Pla APPCC.
- Resum.
Mòdul específic sectorial:
- Introducció.
-
Normativa i continguts específics del sector en el qual s’imparteix aquesta especialitat.
