/* JS para menú plegable móvil Divi */

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

25 Hores

Curs de traçabilitat i seguretat alimentària

 Formació Online de 25h

Objectius del curs de traçabilitat alimentària:

  • Conèixer com s’implanta la traçabilitat en l’empresa. 
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres. 
  • Conèixer sistemes de traçabilitat i identificació- 
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor. 
  • Aplicar millores dels sistemes de traçabilitat.
  • Seguretat alimentària i gestió de crisis alimentàries.

A qui va dirigit?

  • Treballadors de petits obradors de fabricació d’aliments.
  • Propietaris de petites empreses d’alimentació.
  • Comandaments intermedis en indústries alimentàries.

Quin certificat aconsegueixo?

  • Certificat de formació en traçabilitat alimentària.

Programa del curs de seguretat i traçabilitat dels aliments:

Traçabilitat i seguretat:

  • Introducció.
  • Traçabilitat i seguretat.
  • Definició i objectius.
  • Tipus de traçabilitat, responsabilitat i beneficis.

Legislació i Normatives:

  • Introducció.
  • Lleis de caràcter horitzontal.
  • Lleis de caràcter vertical. Boví i lactis.
  • Lleis de caràcter vertical. Productes pesquers, ous i transgènics.
  • Productes amb denominació de qualitat.
  • Productes ecològics.

Anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC):

  • Introducció a l’APPCC.
  • Prerequisits APPCC
  • Principis del sistema.
  • Implantació.

Envasament i etiquetatge:

  • Introducció a l’etiquetatge d’aliments.
  • Sistemes d’envasament.
  • Etiquetatge dels productes.

Registre dels productes:

  • Introducció a sistemes de registres de traçabilitat.
  • Definició per lots. Agrupació de productes.
  • Automatització de la traçabilitat.
  • Sistemes d’identificació.
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    15 Hores

    Curs d’etiquetatge d’aliments

    formació Online de 15h

    Objectius del curs d’etiquetatge de productes alimentaris:

    • Etiquetar els aliments correctament atesa la normativa vigent.
    • Adquisició de coneixements sobre el correcte etiquetatge dels aliments segons la normativa vigent actual així com les perspectives entorn de les seves exigències.
    • Conèixer i saber interpretar els requeriments sobre etiquetatge en productes específics, com poden ser els productes manipulats genèticament o els aliments irradiats.
    • Saber què és, com s’utilitza i la influència de l’etiquetatge entorn del seguiment de la traçabilitat.
    • Conèixer les exigències i imposició de l’etiquetatge nutricional i etiquetatge sobre al·lergògens i intoleràncies alimentàries.
    • Perspectives en la nova normativa Europea d’etiquetatge d’aliments.

    A qui va dirigit?

    • Treballadors de restaurants, hotels i sector de restauració.
    • Comandaments intermedis i treballadors en indústries alimentàries.

    Quin certificat aconsegueixo?

    • Certificat de formació en traçabilitat i etiquetatge alimentari.

    Programa del curs sobre etiquetes de productes alimentaris:

    Pròleg.

    Etiquetatge d’aliments:

    • Què és?
    • Com s’utilitza?
    • Per a què serveix?
    • Traçabilitat.
    • Dret a escollir
    • Resum.

    Normativa:

    • Introducció.
    • Normativa vigent actual a Europa d’etiquetatge.
    • Perspectives en la nova normativa Europea d’etiquetatge d’aliments.
    • Resum.

    Casos particulars:

    • Introducció.
    • Casos particulars: aliments provinents d’organismes manipulats genèticament, aliments irradiats, etc..
    • Resum.

    Etiquetatge i nutrició:

    • Introducció
    • Etiquetat i nutrició, sabem el que mengem?
    • Resum.

    Glosari

    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    M’apunto al curs

      Elige el curso

      ¿Necesitas ayuda?