Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

25 Hores
Curs de traçabilitat i seguretat alimentària
Formació Online de 25h
Objectius del curs de traçabilitat alimentària:
- Conèixer com s’implanta la traçabilitat en l’empresa.
- Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres.
- Conèixer sistemes de traçabilitat i identificació-
- Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor.
- Aplicar millores dels sistemes de traçabilitat.
- Seguretat alimentària i gestió de crisis alimentàries.
A qui va dirigit?
- Treballadors de petits obradors de fabricació d’aliments.
- Propietaris de petites empreses d’alimentació.
- Comandaments intermedis en indústries alimentàries.
Quin certificat aconsegueixo?
- Certificat de formació en traçabilitat alimentària.
Programa del curs de seguretat i traçabilitat dels aliments:
Traçabilitat i seguretat:
- Introducció.
- Traçabilitat i seguretat.
- Definició i objectius.
- Tipus de traçabilitat, responsabilitat i beneficis.
Legislació i Normatives:
- Introducció.
- Lleis de caràcter horitzontal.
- Lleis de caràcter vertical. Boví i lactis.
- Lleis de caràcter vertical. Productes pesquers, ous i transgènics.
- Productes amb denominació de qualitat.
- Productes ecològics.
Anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC):
- Introducció a l’APPCC.
- Prerequisits APPCC
- Principis del sistema.
- Implantació.
Envasament i etiquetatge:
- Introducció a l’etiquetatge d’aliments.
- Sistemes d’envasament.
- Etiquetatge dels productes.
Registre dels productes:
- Introducció a sistemes de registres de traçabilitat.
- Definició per lots. Agrupació de productes.
- Automatització de la traçabilitat.
-
Sistemes d’identificació.
