Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

25 Hores

Curs de traçabilitat i seguretat alimentària

 Formació Online de 25h

Objectius del curs de traçabilitat alimentària:

  • Conèixer com s’implanta la traçabilitat en l’empresa. 
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres. 
  • Conèixer sistemes de traçabilitat i identificació- 
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor. 
  • Aplicar millores dels sistemes de traçabilitat.
  • Seguretat alimentària i gestió de crisis alimentàries.

A qui va dirigit?

  • Treballadors de petits obradors de fabricació d’aliments.
  • Propietaris de petites empreses d’alimentació.
  • Comandaments intermedis en indústries alimentàries.

Quin certificat aconsegueixo?

  • Certificat de formació en traçabilitat alimentària.

Programa del curs de seguretat i traçabilitat dels aliments:

Traçabilitat i seguretat:

  • Introducció.
  • Traçabilitat i seguretat.
  • Definició i objectius.
  • Tipus de traçabilitat, responsabilitat i beneficis.

Legislació i Normatives:

  • Introducció.
  • Lleis de caràcter horitzontal.
  • Lleis de caràcter vertical. Boví i lactis.
  • Lleis de caràcter vertical. Productes pesquers, ous i transgènics.
  • Productes amb denominació de qualitat.
  • Productes ecològics.

Anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC):

  • Introducció a l’APPCC.
  • Prerequisits APPCC
  • Principis del sistema.
  • Implantació.

Envasament i etiquetatge:

  • Introducció a l’etiquetatge d’aliments.
  • Sistemes d’envasament.
  • Etiquetatge dels productes.

Registre dels productes:

  • Introducció a sistemes de registres de traçabilitat.
  • Definició per lots. Agrupació de productes.
  • Automatització de la traçabilitat.
  • Sistemes d’identificació.
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso


    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    15 Hores

    Curs d’etiquetatge d’aliments

    formació Online de 15h

    Objectius del curs d’etiquetatge de productes alimentaris:

    • Etiquetar els aliments correctament atesa la normativa vigent.
    • Adquisició de coneixements sobre el correcte etiquetatge dels aliments segons la normativa vigent actual així com les perspectives entorn de les seves exigències.
    • Conèixer i saber interpretar els requeriments sobre etiquetatge en productes específics, com poden ser els productes manipulats genèticament o els aliments irradiats.
    • Saber què és, com s’utilitza i la influència de l’etiquetatge entorn del seguiment de la traçabilitat.
    • Conèixer les exigències i imposició de l’etiquetatge nutricional i etiquetatge sobre al·lergògens i intoleràncies alimentàries.
    • Perspectives en la nova normativa Europea d’etiquetatge d’aliments.

    A qui va dirigit?

    • Treballadors de restaurants, hotels i sector de restauració.
    • Comandaments intermedis i treballadors en indústries alimentàries.

    Quin certificat aconsegueixo?

    • Certificat de formació en traçabilitat i etiquetatge alimentari.

    Programa del curs sobre etiquetes de productes alimentaris:

    Pròleg.

    Etiquetatge d’aliments:

    • Què és?
    • Com s’utilitza?
    • Per a què serveix?
    • Traçabilitat.
    • Dret a escollir
    • Resum.

    Normativa:

    • Introducció.
    • Normativa vigent actual a Europa d’etiquetatge.
    • Perspectives en la nova normativa Europea d’etiquetatge d’aliments.
    • Resum.

    Casos particulars:

    • Introducció.
    • Casos particulars: aliments provinents d’organismes manipulats genèticament, aliments irradiats, etc..
    • Resum.

    Etiquetatge i nutrició:

    • Introducció
    • Etiquetat i nutrició, sabem el que mengem?
    • Resum.

    Glosari

    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    M’apunto al curs

      Elige el curso


      ¿Necesitas ayuda?