15 Hores

Curs d’etiquetatge d’aliments

formació Online de 15h

Objectius del curs d’etiquetatge de productes alimentaris:

  • Etiquetar els aliments correctament atesa la normativa vigent.
  • Adquisició de coneixements sobre el correcte etiquetatge dels aliments segons la normativa vigent actual així com les perspectives entorn de les seves exigències.
  • Conèixer i saber interpretar els requeriments sobre etiquetatge en productes específics, com poden ser els productes manipulats genèticament o els aliments irradiats.
  • Saber què és, com s’utilitza i la influència de l’etiquetatge entorn del seguiment de la traçabilitat.
  • Conèixer les exigències i imposició de l’etiquetatge nutricional i etiquetatge sobre al·lergògens i intoleràncies alimentàries.
  • Perspectives en la nova normativa Europea d’etiquetatge d’aliments.

A qui va dirigit?

  • Treballadors de restaurants, hotels i sector de restauració.
  • Comandaments intermedis i treballadors en indústries alimentàries.

Quin certificat aconsegueixo?

  • Certificat de formació en traçabilitat i etiquetatge alimentari.

Programa del curs sobre etiquetes de productes alimentaris:

Pròleg.

Etiquetatge d’aliments:

  • Què és?
  • Com s’utilitza?
  • Per a què serveix?
  • Traçabilitat.
  • Dret a escollir
  • Resum.

Normativa:

  • Introducció.
  • Normativa vigent actual a Europa d’etiquetatge.
  • Perspectives en la nova normativa Europea d’etiquetatge d’aliments.
  • Resum.

Casos particulars:

  • Introducció.
  • Casos particulars: aliments provinents d’organismes manipulats genèticament, aliments irradiats, etc..
  • Resum.

Etiquetatge i nutrició:

  • Introducció
  • Etiquetat i nutrició, sabem el que mengem?
  • Resum.

Glosari

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso