25 Hores

Curs online de manipulador d’aliments d’alto risc

 formació Online de 25h

Objectius del curs de manipulació d’aliments d’alt risc

  • Conèixer bones pràctiques de manipulació en cuines.
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge de matèries primeres.
  • Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries.
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies. Informació al consumidor.
  • Conèixer els riscos associats a l’elaboració i de plats.
  • Conèixer les mesures preventives en elaboració i preparació d’aliments

A qui va dirigit?

  • Treballadors de restaurants, hotels i sector de restauració.
  • Comandaments intermedis en restaurants i hotels.
  • Treballadors de la indústria alimentària.

Certificat de manipulació d’aliments

  • Amb aquest curs pots obtenir el carnet de manipulador d’aliments.

Programa del curs de manipulació de productes alimentaris d’alt risc:

Conceptualització de la manipulació d’aliments:

  • Introducció.
  • Riscos per a la salut derivats del consum d’aliments per manipulació incorrecta.
  • Alteració i contaminació.
  • Factors que contribueixen al creixement bacterià.
  • Fonts de contaminació dels aliments.
  • Etiquetatge dels aliments: Interpretació.
  • Legislació aplicable sobre etiquetatge i manipulació d’aliments.
  • Resum.

Àrees d’higiene personal:

  • Introducció.
  • Asèpsia.
  • Indumentària de treball.
  • Actituds i hàbits del manipulador. Fumar, menjar i mastegar xiclet.
  • Salut del manipulador.
  • Resum.

L’autocontrol en l’empresa: Sistema d’anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC):

  • Introducció.
  • Introducción a l’APPCC.
  • Prerequisits.
  • Neteja i desinfecció: Instal·lacions, maquinària, equips i utillatge.
  • Conseqüències derivades de l’APPCC per als manipuladors d’aliments.
  • Control vectorial: Desinfecció, desinsectació i desratització (DDD).
  • Gestió higiènica de residus alimentaris.
  • Compliment de les instruccions de treball en els procediments operatius de l’empresa (Guia de pràctiques correctes d’higiene de l’empresa).
  • Resum.

Legislació aplicable al manipulador d’aliments.

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso