10 Hores

Curs online de manipulador d’aliments en activitats auxiliars de la indústria alimentària

formació Online de 10h

Objectius del curs de manipuladors d’aliments en la indústria alimentària auxiliar:

  • Conèixer bones pràctiques de manipulació en sector indústria.
  • Saber realitzar correctament una lectura de l’etiquetatge als magatzems.
  • Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries.
  • Aprendre a reconèixer al·lèrgies i intoleràncies.
  • Conèixer els riscos associats a distribució i fabricació.
  • Conèixer les mesures preventives en distribució en indústria auxiliar.

A qui va dirigit?

A qualsevol professional de la indústria alimentària que es dediqui a la fabricació, comercialització o distribució d’aliments al consumidor final, així com a les persones amb patologies relacionades amb al·lèrgies, intoleràncies, intoxicacions, aversions, al gluten i làtex inclosos.

Certificat de manipulació d’aliments

  • Amb aquest curs pots aconseguir el carnet de manipulador d’aliments.

Programa del curs de manipulació d’aliments en industria auxiliar:

Qualitat alimentària:

  • Definició d’aliments.
  • Classificació dels aliments.
  • Criteris de qualitat dels aliments.

Alteracions dels aliments:

  • Deterioració dels aliments d’origen animal i d’origen vegetal.

Manipulació higiènica dels aliments:

  • Cadena alimentària: origen, transformació, tractaments i traçabilitat dels aliments.
  • El paper del manipulador d’aliments.
  • Manipulació dels aliments específics del curs.
  • Maquinària, eines i utillatge, neteja i desinfecció.
  • Distribució de les instal·lacions, il·luminació, ventilació.
  • Eliminació d’escombraries i residus.

Higiene personal:

  • Neteja i hàbits higiènics.
  • Estat de salut i prevenció de malalties transmissibles.

Informació de productes alimentosos:

  • Etiquetatge: Identificació i composició.
  • Caducitat.

Higiene alimentària:

  • Microorganismes en els aliments
  • Contaminacions
  • Infeccions i intoxicacions alimentàries
  • Conservació dels aliments

Característiques específiques dels aliments i productes alimentosos.

 

Pla d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.

Guia de Pràctiques correctes d’higiene:

  • Fase de recepció de matèries primeres. Control de proveïdors.
  • Fase de conservació i emmagatzematge.
  • Fase de preparació, elaboració i cuinat.
  • Fase de reescalfament i utilització de productes cuinats.
     
Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Etiquetatge d’aliments (15h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

M’apunto al curs

    Elige el curso


    Objectius de la formació:

    • Conèixer aliments segurs.
    • Saber manipular correctament els aliments.
    • Reconèixer les principals mesures higienicosanitàries en alimentació.
    • Aprendre a elaborar ofertes gastronòmiques i dietes relacionades amb al·lèrgies i intoleràncies.
    • Conèixer les principals normatives per als comerços o operadors alimentaris.
    • Dominar la comunicació amb els clients i la gestió d’al·lèrgens.

    Per a què et capacita?

    Per a vetllar per una adequada qualitat i seguretat alimentària, evitant els ingredients o substàncies potencialment perilloses i conèixer els protocols d’actuació davant qualsevol reacció al·lèrgica o intolerància.
     

    Programa del curs de manipulador aliments en indústria auxiliar:

    Qualitat alimentària:

    • Definició d’aliments.
    • Classificació dels aliments.
    • Criteris de qualitat dels aliments.

    Alteracions dels aliments:

    • Deterioració dels aliments d’origen animal i d’origen vegetal.

    Manipulació higiènica dels aliments:

    • Cadena alimentària: origen, transformació, tractaments i traçabilitat dels aliments.
    • El paper del manipulador d’aliments.
    • Manipulació dels aliments específics del curs.
    • Maquinària, eines i utillatge, neteja i desinfecció.
    • Distribució de les instal·lacions, il·luminació, ventilació.
    • Eliminació d’escombraries i residus.

    Higiene personal:

    • Neteja i hàbits higiènics.
    • Estat de salut i prevenció de malalties transmissibles.

    Informació de productes alimentaris:

    • Etiquetatge: Identificació i composició.
    • Caducitat.

    Higiene alimentària:

    • Microorganismes en els aliments
    • Contaminacions
    • Infeccions i intoxicacions alimentàries
    • Conservació dels aliments

    Característiques específiques dels aliments i productes alimentaris

     

    Pla d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.

    Guia de pràctiques correctes d’higiene:

    • Fase de recepció de matèries primeres. Control de proveïdors.
    • Fase de conservació i emmagatzematge.
    • Fase de preparació, elaboració i cuinat.
    • Fase de reescalfament i utilització de productes cuinats.
       
    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Gestió d’al·lèrgens al sector de la restauració (50h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Traçabilitat i seguretat alimentària (25h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Sistema APPCC i pràctiques correctes d’higiene (60h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Listeriosis i altres malalties de transmissió alimentàries (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Etiquetatge d’aliments (15h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Manipulació d’aliments d’alt risc (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Al·lèrgens i intoleràncies alimentàries (25h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector Restauració (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector productes pesquers (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector petit comerç i ultramarins (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Panificador i Brioixeria (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Lactis (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector Indústria de l’oli i grasses (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador aliments. Sector conserves, precuinats i cuinats (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector carni (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector Begudes (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments. Sector magatzems i grans superfícies (10h)

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    Manipulador d’aliments – Activitats auxiliars en indústria alimentària

    M’apunto al curs

      Elige el curso